Νικόλ Κυριακοπούλου: Τι δηλώνει αποκλειστικά στο People η 3η στον κόσμο πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ!

Νικόλ Κυριακοπούλου: Τι δηλώνει αποκλειστικά στο People η 3η στον κόσμο πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ!

Κείμενο: Γιώργος Πρατάνος
27/08/2015 05:00:48 μμ

nikol-kiriakopoulou-cancer-people-100«Νιώθω να δικαιώνονται οι κόποι μου. Είμαι πολύ χαρούμενη» ήταν τα πρώτα λόγια της Νικόλ Κυριακοπούλου στο People, λίγες ώρες μετά το τέλος του συγκλονιστικού τελικού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου. Από το 2007 είχαμε να δούμε Έλληνα αθλητή να ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου. Και η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν μια από τις ελπίδες μας για να σπάσει αυτό το αρνητικό σερί αποτυχιών. Δεν μας διέψευσε.

Ο τελικός του άλματος επί κοντώ συγκέντρωνε τα βλέμματα των φίλων του στίβου, αφού είχε έρθει η στιγμή οι επτά κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου να «λύσουν τις διαφορές τους». Άγχος, άκυρα άλματα, στρατηγική, εναλλαγή συναισθημάτων σε κάθε προσπάθεια αθλήτριας χαρακτήριζαν αυτό τον γκραν γκινιόλ τελικό. «Ήμουν πολύ συγκεντρωμένη σε όλο τον αγώνα» λέει στο People η 29χρονη αθλήτρια, που έχει σφυρηλατηθεί στις μεγάλες διοργανώσεις και έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Η κάθε επιτυχημένη προσπάθεια της μίας αθλήτριας σκόρπιζε άγχος στις υπόλοιπες. Ο πήχης ανέβαινε συνεχώς και τότε ήρθε το άλμα στο 1 μέτρο και 80 εκατοστά που της χάρισε και την τρίτη θέση: «Ήθελα όσο τίποτε άλλο ένα μετάλλιο» τονίζει η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, εμφανώς συγκινημένη. «Είναι μια δικαίωση. Δικαίωση για εμένα, για τους ανθρώπους που με στηρίζουν. Το αφιερώνω σε όλους» λέει περιγράφοντας τα συναισθήματα αμέσως μετά τον αγώνα και ζητά να αναφέρει αυτούς τους ανθρώπους.

«Το αφιερώνω στον προπονητή μου, στην οικογένειά μου, στον άντρα μου, στους χορηγούς μου, στην Πολιτεία για τις διευκολύνσεις που μου παρέχει και σε κάθε ανώνυμο και σε κάθε ανώνυμο φίλαθλο που με τα μηνύματά τους με κάνουν να νοιώθω ότι δεν είμαι μόνη μου στη προσπάθεια που κάνω. Σας ευχαριστώ».

Πηγή: peoplegreece.com